Batteridrevet løvblåser 18 V 145 km/h 2,0 Ah
Ryobi ONE+ | RY18BLA-120
Førpris: 1 999.-
- Jetmotor
- Lav vekt – 2,5 kg
- Leveres med batteri og lader
Nå er det på tide å forberede og planlegge hagen for høsten, vinteren og neste sesong. Rydd, fiks og plant nå, så har du lagt et godt grunnlag for en god sesong neste år også. Her gir vi deg noen tips til hva du bør gjøre og hvilke produkter du trenger for å gjøre hagen din klar.
Bruk 5-regelen: gresset slutter å vokse når døgntemperaturen er 5 grader. Da kan du klippe plenen en siste gang dette året. Spar ca. 5 centimeters høyde. Gresstråene er et speilbilde av rotsystemet og jo lengre røttene er, jo lettere er det for gresset å overleve vinteren. Er gresset bare én centimeter høyt, så er røttene også bare én centimeter lange – og det kan bli veldig tøft for gresset.
Ta deg av ugresset nå, så slipper du å fjerne det om våren. Fjern også planter som er rammet av soppsykdommer. Legg bladene fra disse plantene sammen med brennbart avfall.
Planlegger du for eksempel å lage et nytt blomsterbed, er det perfekt å grave det opp allerede nå på høsten. Når telen kommer, fryser nemlig jorden. Når den tiner igjen om våren får man en veldig fin struktur på jorda – vel og merke om det er leirjord. Så grav nå og plant neste sesong.
Høsten har høyere luftfuktighet – perfekt for å plante hekker, trær eller anlegge gressplen. Du kan plante trær og løvfellende busker frem til det går tele i jorden. Faktisk klarer de seg ofte best hvis du planter dem når de har gått inn i hvileperioden.
Mange trær og busker – for eksempel pioner – skal beskjæres om høsten. Det kan beskytte dem mot å få soppsykdommer. Epletrærne kan beskjæres langt utover høsten – ja, helt frem til november. Stauder skal helst ikke beskjæres i det hele tatt før til våren. Dette hindrer vann i å trenge ned i avklipte stilker, hvor det kan fryse om vinteren og ødelegge rotsystemet.
Og hvorfor ikke slå seg ned i sofaen med magasiner og en laptop for å finne inspirasjon til neste sesong? Det finnes masse tips og ideer der ute!
En tommelfingerregel er at du bør ta inn utemøblene når temperaturen går under 10 °C og før det blir frost. Lav temperatur og frost kan skade møblene: tre og plast kan sprekke, metall kan ruste og vann kan skade sømmer.
Utemøbler, og særlig de som er laget av tre, skal oppbevares tørt under tak. Putene til møblene bør oppbevares innendørs, for eksempel i en bod.